NORDPLUS (Skandinavijos ir Baltijos šalių) mokymosi partnerystės projekto „Motyvacija augti“ konferencija Helsinkyje


2016 m. gegužės 11-13 dienomis Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro anglų kalbos mokytojai Ana Tymčiuk ir Vladimir Vdovičenko dalyvavo NORDPLUS (Skandinavijos ir Baltijos šalių) mokymosi partnerystės projekto „Motyvacija augti“  baigiamojoje konferencijoje, kuri vyko Švedų mokyklų draugijoje (SVF) Helsinkyje. Projekto idėja – gerosios patirties  ir metodologijų sklaida, skatinant suaugusiųjų  mokymosi motyvaciją ir jų aktyvų dalyvavimą Skandinavijos ir Baltijos šalių darbo rinkoje. Konferencijos metu mokytoja A. Tymčiuk skaitė pranešimą apie nuotolinio mokymo galimybes ir naudą, apie vaizdo konferencijas su projekto dalyviais, V. Vdovičenko – „VSMC mokytojų ir mokinių veikla motyvacijai augti 2015-2016 m.m“, „ VSMC Karjeros centro veikla 2006-2016“ ir „VSMC trumpalaikis mokyklinis projektas „Mūsų Augintiniai“.

Šio projekto metu, 2015 m. rugsėjo 30 d., Stokholme  V. Vdovičenko  skaitė pranešimą „Jaunimo bedarbystė ir socialiai atskirtieji Lietuvoje (statistika ir faktai)“.

2014 rugsėjo 23-26 dienomis praktinio seminaro Vilniuje metu mūsų gimnazijos mokytojai ir mokiniai susipažino su projekto šalių partnerių ugdymo metodologijomis, patobulino savo bendrąsias, IKT ir kalbines kompetencijas, parengė metodinę ir šalies statistikos medžiagą  projekto svetainei, organizavo projekto partneriams pažintinę ekskursiją po Vilniaus senamiestį.

Dalyvių pristatymai, statistikos duomenys ir metodinė medžiaga patalpinta projekto internetinėje svetainėje: www.motivationtogrow.org

Parengė užsienio (anglų ir vokiečių) kalbų metodinės grupės pirmininkas, anglų kalbos vyresnysis mokytojas Vladimir Vdovičenko


Skip to content