Baigėsi NORDPLUS (Skandinavijos ir Baltijos šalių) mokymosi partnerystės projektas „Motyvacija augti“


unnamed-1

2016 m. gegužės 11-13 dienomis Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro anglų kalbos mokytojai Ana Tymčiuk ir Vladimir Vdovičenko dalyvavo NORDPLUS (Skandinavijos ir Baltijos šalių) mokymosi partnerystės projekto „Motyvacija augti“ baigiamojoje konferencijoje, kuri vyko Švedų mokyklų draugijoje (SVF) Helsinkyje.

Projekto idėja – gerosios patirties ir metodų, skatinančių suaugusiųjų mokymosi motyvaciją ir jų aktyvų dalyvavimą Skandinavijos ir Baltijos šalių darbo rinkoje, sklaida. Jo metu buvo sukurta bendra projekto svetainė gerajai patirčiai skleisti. Gimnazijos mokytojai ir mokiniai patobulino savo bendrąsias, IKT ir kalbines kompetencijas, parengė metodinę medžiagą ir statistinę informaciją, organizavo konferenciją, praktinį seminarą ir pažintinę ekskursiją po Vilniaus senamiestį projekto partneriams Vilniuje 2014 m. rugsėjo 23-26 dienomis.

Konferencijos metu mokytoja Ana Tymčiuk skaitė pranešimą apie nuotolinio mokymo galimybes ir naudą, apie vaizdo konferencijas su projekto dalyviais. Mokytojas Vladimir Vdovičenko skaitė pranešimus „Jaunimo nedarbas ir socialinė atskirtis Lietuvoje (statistika ir faktai)“ (konferencijoje Stokholme 2015-09-30), „VSMC mokytojų ir mokinių veikla motyvacijai augti 2015-2016 m. m.“, „VSMC Karjeros centro veikla 2006-2016“ ir „VSMC trumpalaikis mokyklinis projektas „Mūsų augintiniai“ (konferencijoje Helsinkyje 2016-05-12).

Projekto dalyvių šalių pristatymus, statistikos duomenis ir metodinę medžiagą galima rasti bendroje projekto interneto svetainėje www.motivationtogrow.org

Parengė užsienio (anglų ir vokiečių) kalbų metodinės grupės pirmininkas, anglų kalbos vyresn. mokytojas Vladimir Vdovičenko

vladimiro-projektas-1 vladimiro-projektas-2 vladimiro-projektas-3 vladimiro-projektas-4

 


Skip to content