NEFORMALIOJO SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO IR TĘSTINIO MOKYMOSI PROGRAMOS VYKDYMAS


logo-kpmpcsmm_logobe-pavadinimo

Skaitmeninėje visuomenėje žmogus turi nuolat skirti laiko savišvietai tam, kad išliktų darbo rinkoje ir neatsiliktų nuo vis spartėjančios technologinės ir informacinės pažangos.

Šiuo metu daugėja vyresnių asmenų, negebančių naudotis informacinėmis ir ryšio technologijomis (IRT), neturinčių galimybės įsigyti ir atnaujinti kompiuterinių technologijų. Dažnai dar ir menki IKT įgūdžiai ir gebėjimai atima iš žmogaus galimybę tobulėti dalyvaujant masiniuose atviruose internetiniuose kursuose (MAIK).

Vilniaus suaugusiųjų mokymo centras įgyvendina neformaliojo ugdymo programą „Informacinis, kompiuterinis ir skaitmeninis raštingumas“, kuri buvo palankiai įvertinta LR Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotame Suaugusiųjų neformaliojo ugdymo programų konkurse. Programos paskirtis – suteikti dalyviams trūkstamų IKT žinių, būtinų sėkmingai profesinei veiklai ar asmeniniam tobulėjimui.

Neformaliojo suaugusiųjų ugdymo programa „Informacinis, kompiuterinis ir skaitmeninis raštingumas“ orientuota į suaugusius asmenis, kurie norėtų patobulinti žinias, gebėjimus ir įgūdžius IKT taikymo ir skaitmeninio saugumo srityje. Užsiregistravę į mokymus dalyvauja 16-kos seminarų, kurie organizuojami dviem srautais, cikle. Programa išdėstoma per 8 savaites. Mokymus veda Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jelena Aleknienė.

Mokymosi metu dalyviams suteikta galimybė susipažinti su:

  • debesų kompiuterijos sąvoka, jos galimybėmis ir panaudojimu savišvietai ar profesinėje veikloje;
  • suaugusiųjų ir tęstinio mokymosi informacinės sistemos smis.lt teikiamomis galimybėmis.

Tikimasi, kad baigę programą dalyviai gebės:

  • teisėtai ir saugiai naudotis skaitmeniniu turiniu;
  • pasirinkti tinkamas programas dažniausiai pasitaikantiems darbams kompiuteriu atlikti;
  • efektyviai ir tikslingai panaudoti įgytus IKT gebėjimus profesinėje bei asmeninėje veikloje.

 

Mokymų metu įgyti/patobulinti IKT įgūdžiai ir informacijos valdymo kompetencija suteiks dalyviams didesnes galimybes mokymuisi ar savišvietai ir leis labiau pasitikėti savimi šiuolaikinėje informacinėje visuomenėje.

 

Parengė Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro IT mokytoja metodininkė Jelena Aleknienė

2016-11-11


Skip to content