VSMC bendruomenės mokymai


VSMC mokytojai ir administracija deda daug pastangų, kad padidėtų mokinių mokymosi motyvacija. Kasdien stengiamės, kad mokiniai norėtų  mokytis ir daryti pažangą. Lapkričio 4 d. mokyklos pedagoginė bendruomenė susirinko į mokymus „Kaip padidinti mokinių mokymosi motyvaciją?“. Susirinkusieji aptarė dabartinę situaciją, iškilusias problemas, aktyviai diskutavo ir dirbo grupėse. Mokymus vedė VSMC direktorė Natalja Kimso.

Pirmojoje mokymų dalyje vyko individuali mokytojų veikla ir įsivertinimas, bandant išsiaiškinti savo pastangas ir galimybių  ribas. Užduoties tikslas – įrodyti, kad kiekvienas žmogus pasistengęs galėtų pats arba kitiems padedant padaryti dar daugiau

Kita mokymų dalis buvo skirta aktualių ugdymo proceso dalių analizei. Užduoties vizualizacija padėjo sustiprinti suvokimą kas yra kokybiška pamoka?

Dirbdami grupėse mokytojai analizavo ir tarėsi, kaip galima realizuoti šiuolaikiško ugdymo tikslus. Išvada – susitelkus bendrai veiklai ir aktyviau bendradarbiaujant ugdymo tikslų siekti lengviau. VSMC direktorė Natalja Kimso pabrėžė, kad sėkminga gimnazijos veikla tiesiogiai priklauso nuo visos bendruomenės sutelktumo, įdėtų pastangų ir suderintų veiksmų, siekiant galutinių tikslų įgyvendinimo.

Parengė lietuvių k. mokytoja metodininkė Vita Budinienė

1fotorcreated


Skip to content