Pradėjome Suaugusiųjų švietimo savaitę!


 

lssa         sss_logo_1        logo

Kokia spalva reikėtų piešti laimę?
Balta – jei pieši angelo sparnus,
Juoda pieši nakties žvaigždėtą dangų,
O rožine – svajones ir sapnus.

Visom spalvom gali nupiešti laimę,
Jei laimę mato akys ir širdis…

                                 Kęstutis Bleikaitis

2016 m. lapkričio 14-20 dienomis vyksta jau septynioliktoji suaugusiųjų mokymosi savaitė. Šiais metais jos rengėjai kviečia pažvelgti į mokymąsi kitomis akimis, atrasti įvairiaspalvį pasaulį, susirinkus kartu dalintis spalvotais atradimais.

Lapkričio 14-ąją, pirmadienį, gimnazijoje surengta suaugusiųjų švietimo savaitės renginių ciklo I dalis. Ją pradėjo suaugusiųjų švietimo ekspertas, ilgametis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos prezidentas Arūnas Bėkšta seminaru Vilniaus miesto ir regiono suaugusiųjų švietėjams „Mokymosi spalvos“. Seminaro dalyviai, pasidaliję į grupes, diskutavo apie įvairių spalvų reikšmes, apibūdino mokymosi spalvas. Padarėme išvadą, kad juodas mokymasis asocijuojasi su sunkiu darbu, pilkas – nuoboduliu ir kasdienybe, raudonas reiškia aistrą mokytis, žalias, geltonas – energiją ir ryžtą, mėlynas – tikslų siekimą. Seminaro pabaigoje mintis apibendrinome sutarę, jog mokymasis – spalvingas procesas, kuo daugiau jame spalvų – tuo jis įdomesnis ir patrauklesnis.

Spalvos – tai sielą liečiantys pirštai, kaskart užgaunantys vis kitą stygą… Tad po seminaro gimnazijos bendruomenę ir svečius mokiniai pakvietė į kūrybinę popietę „Po vienu stogu – daugiatautės mokymosi spalvos“. Skambėjusios dainos ir eilėraščių posmai iš tikrųjų suvirpino ne vieno klausytojo sielos stygas, privertė susimąstyti, kokios spalvos jo gyvenime yra daugiausiai, kodėl linksmos ir liūdnos, saulėtos ir apsiniaukusios, tingios ir darbingos dienos būna skirtingų spalvų. Gal taip yra todėl, jog žmogaus gyvenimas susijęs su gamtos ciklais, o gal todėl, kad dangiškoji Verpėja į jo gyvenimo siūlą įverpia vis skirtingą spalvą… Mintimis šįkart nesidalijome – kiekvienas bandėme atrasti savąjį atsakymą…

Vieno teisingo atsakymo ir negali būti, kaip ir žmogaus gyvenimas negali būti vienspalvis – jis tikrai yra spalvotas!

 

Parengė lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Oksana Aleknavičius

dsc_0005 dsc_0010  dsc_0019dsc_0024 dsc_0034 dsc_0041   dsc_0049


Skip to content