Forumas apie etatinį pedagogų apmokėjimą


Šių metų vasario 7 d. Švietimo ir mokslo ministerija kartu su asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ (ŽEF) organizavo forumą-konsultaciją dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio. Į jį susirinko virš 150 dalyvių iš daugiau nei 30 skirtingų savivaldybių. VSMC forume atstovavo darbo tarybos pirmininkė Jelena Aleknienė.

Forumo tikslas buvo įtraukti platesnę švietimo bendruomenę į diskusijas apie pedagogų darbo apmokėjimo modelį, kad jis atitiktų visų suinteresuotų šalių lūkesčius ir prisidėtų prie patrauklių darbo sąlygų kūrimo. Susitikimas prasidėjo nuo Švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės sveikinimo žodžio, vėliau pranešėjai, Kauno r. Garliavos Adomo Mitkaus mokyklos direktorė Valė Urbelienė ir Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijos direktorius Adam Blaškevič, pasidalijo įžvalgomis apie jų vadovaujamose mokyklose išbandytus eksperimentinio mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modelius. Konsultacijos pabaigoje vyko diskusija, kurios metu dalyviai pasistengė atsakyti į 7 ŽEF pateiktus klausimus. Kaip pasiskirstė atsakymai diskusijos metu, galite pasižiūrėti čia.

Švietimo ir mokslo ministerija savo interneto svetainėje skyrė atskirą skiltį etatinio apmokėjimo klausimams sekti (informaciją galite rasti čia).

Jei turite daugiau pasiūlymų ar pastebėjimų, galite siųsti juos tiesiogiai el. p. etatinis@smm.lt


Skip to content