Tarptautinio projekto partnerių susitikimas VSMC


Vasario 27- kovo 3 d. VSMC mokytojos Ana Tymčiuk, Vilma Markevičiūtė ir Jelena Aleknienė organizavo ir vykdė tarptautinio Nordplus Adult projekto „Atskirties mažinimas per patirtinį ir savaiminį mokymąsi“ (Overcoming exclusion through learning and experience) mobilumo programą  Lietuvoje.

Mobilumo programos dalyviai, partneriai iš Latvijos ir Islandijos, susipažino su Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro veikla ir mokytojų andragogų darbo specifika. Anksčiau paminėtos gimnazijos mokytojos pristatė projekte bandomos suaugusių besimokančiųjų profesinių, socialinių ir kultūrinių kompetencijų vertinimo/įsivertinimo metodikos taikymo rezultatus ir iškilusius metodikos pritaikymo sunkumus. VSMC mokiniai skaitė pranešimus apie suaugusiųjų švietimą, kultūrinę integraciją, įtraukimą per patirtinį mokymąsi ir dalijosi asmenine patirtimi apie mokymosi sėkmes ir iššūkius.  Viešoje diskusijoje I B klasės mokiniai (imigrantai) su svečiais pasidalijo mintimis apie galimybes suaugusiesiems užsieniečiams mokytis Lietuvoje ir aptarė patirtinio/ savaiminio mokymosi naudą.

Susitikimo dalyviai ne tik pasisėmė gerosios patirties, bet ir susipažino su Lietuvos istorija, Vilniaus regiono kultūra bei šio krašto žmonių tradicijomis, jie turėjo galimybę betarpiškai pajusti tautos dvasią dalyvaudami VSMC surengtoje Užgavėnių šventėje, lankydamiesi Kaziuko mugėje, kurdami Vilniaus muziejų edukacinėse dirbtuvėse. Kiekvieną dieną vykęs patirtinis mokymasis praturtino dalyvių pasaulėvoką, sustiprino profesinę ir kultūrinę kompetencijas.

Parengė informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jelena Aleknienė


Skip to content