Kovo 11-oji -– Laisvės šventė


Šių metų kovo 9 d. VSMC bendruomenė minėjo 27 – ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines. Renginyje dalyvavo mūsų kolegos iš Vilniaus „Židinio“ ir „Varpo“ suaugusiųjų gimnazijų bei mūsų ištikimi bičiuliai – Karoliniškių muzikos mokyklos mokytojai ir mokiniai. Minėjimo pradžioje Karoliniškių muzikos mokyklos mokiniai kartu su visais šventės dalyviais sugiedojo Lietuvos himną. VSMC direktorė Natalja Kimso tarė šiltą sveikinimo žodį.

Gimnazijos mokiniai visiems priminė apie ilgą ir sunkų kelią iki Nepriklausomybės atgavimo. 50 metų truko mūsų tautos pastangos atkurti 1940 metais svetimos jėgos suvaržytas Lietuvos valstybės suverenias galias. Penkiasdešimties metų kelias aplaistytas krauju, skaudžiomis netektimis, neregėto masto tremtimis, baigėsi neįtikėtinai drąsia ir taikia kova ir pergale. Kovo 11-oji – tai Laisvės šventė. Šia svarbia proga Karoliniškių muzikos mokyklos mokiniai padovanojo puikią muzikinę dovaną – šventinį koncertą.

Antroje renginio dalyje „Židinio“, „Varpo“ ir VSMC gimnazijų mokinių komandos rungėsi protų mūšyje „Mano tėvynė – mano namai“. Šios varžytuvės buvo skirtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai ir Lietuvių kalbos kultūros metams paminėti. Kiekviena komanda turėjo atsakyti į 10 klausimų iš istorijos, lietuvių kalbos, etikos, geografijos ir dailės dalykų. Viktorinos pradžioje komandos prisistatė: „Varpo“ komanda pavadinimą „Varpininkai“ susiejo su savo gimnazijos vardu; „Židinio“ komandos pavadinimas „Laikas“ simbolizavo laikrodžių gerbėjų klubą, VSMC komandos prisistatymas buvo mįslingiausias: pavadinimas „M+M=MM“ vis dėlto buvo iššifruotas – „Mokytojas + Mokinys = Meilė Mokyklai“. Kiekviena komanda azartiškai kovėsi, stengėsi teisingai atsakyti į visus klausimus. Žiūrovai gausiais plojimais palaikė komandas. Žinoma – laimėjo draugystė! Renginio pabaigoje skambėjo Gyčio Paškevičiaus daina „Mano kraštas“, visa salė buvo pakiliai ir šventiškai nusiteikusi. Tai buvo prasmingas, gyvas ir įdomus Laisvės dienos renginys.

Mūsų šventė atskleidė, kad nors esame visi skirtingi: mąstome, kalbame, elgiamės, rengiamės skirtingai, – bet mus vienija bendra kalba, istorija, gimtoji žemė ir tradicijos.

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė

 


Skip to content