Tarptautinės delegacijos vizitas gimnazijoje


Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro kvietimu Vilniaus suaugusiųjų mokymo centras dalyvauja projekte „Besimokančių suaugusiųjų konsultavimas ir orientavimas (GOAL)“, kuris įgyvendinamas pagal Europos Sąjungos „Erasmus+“ programos 3 pagrindinį veiksmą (KA3) „Politikos reformų rėmimas“.

Projekte dalyvauja 15 švietimo institucijų iš 8 šalių: Belgijos, Čekijos Respublikos, Didžiosios Britanijos, Islandijos, Lietuvos, Nyderlandų Karalystės, Slovėnijos ir Turkijos.

Projekto tikslas – skatinti žemos kvalifikacijos suaugusiųjų mokymąsi ir dalyvavimą įvairiose mokymosi programose, siekiant jų didesnio įsitraukimo į darbo rinką ir visuomenę.

Per dvejus projekto vykdymo metus VSMC Neformaliojo švietimo, veiklos stebėsenos ir pagalbos skyriaus vedėja ir psichologė Birutė Kubilinskienė ir dorinio ugdymo (etikos) mokytoja metodininkė Ilona Mikulėnienė konsultavo 50 įvairaus amžiaus klientų asmeninės karjeros planavimo klausimais.

Š. m. balandžio 20 d. sulaukėme nemažo būrio svečių – pas mus viešėjo projekto vykdytojų iš 8 minėtų šalių delegacija, atvykusi pažintinio ir darbo vizito.

Susitikimo metu gimnazijos direktorė Natalja Kimso pristatė Vilniaus suaugusiųjų mokymo centrą, I. Mikulėnienė ir anglų kalbos vyresnioji mokytoja Ana Tymčiuk supažindino su VSMC karjeros centro darbu. Gausūs svečių klausimai liudijo  jų susidomėjimą mūsų vykdoma įvairiapuse veikla,  susitikimą buvus turiningu ir prasmingu.

Po susitikimo svečiai noriai apžiūrėjo gimnazijos muziejų ir kitas edukacines erdves.

Parengė Neformaliojo švietimo, veiklos stebėsenos ir pagalbos skyriaus vedėja Birutė Kubilinskienė


Skip to content