Dalyvavimas LR Seime vykusioje konferencijoje „Visuomenės medijų raštingumas – saugios valstybės sąlyga“


Š. m. balandžio 21 d. Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro atstovė skyriaus vedėja Jolanta Makovska dalyvavo konferencijoje „Visuomenės medijų raštingumas – saugios valstybės sąlyga“ Seime.

Konferencijos tikslas – aktualizuoti visuomenės medijų raštingumo svarbą nacionalinio saugumo kontekste ir ieškoti būdų derinti tarpusavyje skirtingų sričių vykdomas įvairių visuomenės grupių medijų raštingumo ugdymo veiklas.

Konferencijos pradžioje sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša ir Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Radvilavičius. Lektoriai – įvairių institucijų ir organizacijų atstovai – savo pristatymuose kalbėjo apie informacinio, medijų ir skaitmeninio raštingumo svarbą šiuolaikinėje visuomenėje, švietimo srities indėlį į medijų raštingumo ugdymą ir Lietuvos nacionalinį saugumą informacinėje erdvėje.

Konferencijos pabaigoje vyko aktyvi diskusija, kurios metu dalyviai aptarė tarpinstitucinio bendradarbiavimo pastiprinimo galimybes, kad medijų raštingumas taptų pasiekiamas visiems visuomenės nariams.

Parengė Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus vedėja Jolanta Makovska

 


Skip to content