Projekto partnerių susitikimas Islandijoje


Lietuvos, Latvijos ir Islandijos suaugusiųjų švietėjai, Nordplus Adult projekto „Atskirties mažinimas per patirtinį ir savaiminį mokymąsi“ dalyviai, 2017 m. balandžio 3–7 dienomis susitiko Islandijoje, Hafnarfjordur miesto „Equality Centre“ (Jafnréttishús) centre.

Šio susitikimo metu mobilumo programos dalyviams pristatytos Islandų kalbos dėstymo arabų šalių pabėgėliams ir migrantams iš Lenkijos ar Tailando metodikos ir jų skirtumai. Patirtinio mokymosi renginiuose dalyviai ne tik patobulino kalbinę kompetenciją įvairiose socialinio, kultūrinio ir profesiniame kontekste, bet ir turėjo galimybę betarpiškai susipažinti su Islandijos istorija ir kultūra, Tailando ir arabų šalių tradicijomis.

Pasutinio susitikimo Islandijoje metu buvo numatytas laikas ir projekto veiklų rezultatų aptarimui. Dirbdami grupėse dalyviai pakoregavo ir papildė projekto svetainę, aptarė tolimesnes informacijos sklaidos galimybes dalyvių įstaigų tinklapiuose ir socialinių tinklų paskyrose, apibrėžė galutinių rezultatų pateikimo grafiką ir taikydami kompetencijų vertinimo/įsivertinimo metodiką atliko mobilumo veiklų analizę.

 Parengė informacinių technologijų mokytoja metodininkė

Jelena Aleknienė


Skip to content