Išvyka į karališkąjį kurortą Birštoną


Gegužės 11 dieną gimnazijos mokiniai ir mokytojai vyko į suplanuotą edukacinę-pažintinę ekskursiją. Šį kartą pasirinkome kurortinį miestelį Birštoną, kuris įsikūręs prie Nemuno Lietuvos pietuose.

Pakeliui į Birštoną užsukome į Žalgirio kaimą Elektrėnų savivaldybėje aplankyti haskius ir jų šeimininkus, gyvenančius kerinčio grožio vietoje. Mokiniai buvo supažindinti su haskių auginimo ypatumais ir pajuto  jų stiprybės galią.

Atvykę į Birštoną gėrėjomės miestelio jaukumu ir ramybe, pietinėje miesto dalyje aplankėme Vytauto parką ir 85 m aukščio natūralų piliakalnį, pavadintą Vytauto vardu, ne vieną mineralinio vandens šaltinį.

Grįždami į Vilnių užsukome  į pirmąjį Lietuvoje įkurtą alpakų ūkį-veislyną, kuris įsikūręs Trakų rajone. Ūkio šeimininkai mus svetingai priėmė ir papasakojo, iš kur kilo ir kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos (iš Čilės 2011 metų spalio mėnesį), kuo šie gyvūnai minta, kaip tarpusavyje bendrauja, kuo jie ypatingi. Ekskursijos dalyviai galėjo gyvūnus paliesti, paglostyti, pamaitinti, pavedžioti ir  nusifotografuoti su jais. Smagiai pabuvę alpakų ūkyje, gamtoje pasivaišinome arbata, namų gamybos sūriu su medumi ir sausainiais.

Namo grįžome pilni gerų emocijų ir nepakartojamų įspūdžių.

Parengė biologijos mokytoja metodininkė Jovita Kalantienė


Skip to content