2017-06-01 Kūrybiškumo ugdymas


Parengė informacinio centro-bibliotekos vedėja Jolanta Likšienė

Švietimo sektoriui tenka svarbi užduotis ruošiant ateities darbuotojus. Patraukliausias darbuotojas bus tas, kuris sugebės išsiugdyti tokias savybes kaip lyderystė, analitinis mąstymas, kūrybiškumas. Kūrybiškumas suprantamas kaip gebėjimas greitai reaguoti į pakitusią situaciją bei atrasti inovacinį, šiuolaikišką sprendimą versle ar kitoje darbinėje ar gyvenimo srityje.

Vilniaus suaugusiųjų mokymo centre plėtojant kūrybiškumo ugdymą nuolat ieškome naujų galimybių kaip galėtume šiuolaikiškai įvairinti savo teikiamas paslaugas mokiniams. Gimnazijos informacinio centro-bibliotekos vedėja Jolanta Likšienė dalyvavo renginiuose skirtose jaunosios kartos kūrybiškumo ugdymui.

Š. m. gegužės 23 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete įvyko konferencija „Kūrybingas mokytojas ateities mokyklai“. Konferencijos metu kartu su švietimo ir verslo konsultante, žurnaliste Lidija Laurinčiukiene, Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto Verslo vadybos fakulteto lektoriumi Eigirdu Žemaičiu susipažinome koks tūrėtų būti mokytojas, kuris gebės įnorinti ir sužadinti mokinių smalsumą bei jų gebėjimą kurti ir kūrybiškai spręsti problemas.

Gegužės 25 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybėje vyko „Maker faire“ švietimo forumas. Forumo globėjas Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Renginį organizavo Žinių Ekonomikos Forumas kartu su Techninių erdvių asociacija. Maker Faire skirtas kūrybai plačiąją prasme – jis apjungia mokslą, technologijas, verslą, meną, amatus ir pasidaryk-pats iniciatyvas – tai, kas inspiruoja ir padeda sukurti kažką stebinančio, nematyto ir naudingo. Švietimo forumo metu buvo kalbama apie tai kaip šias idėjas galima taikyti mokykloje siekiant skatinti mokinių aktyvumą, kūrybiškumą ir gebėjimą kurti.


Skip to content