Mokytojų dienos šventė VSMC


Jau nuo spalio pradžios mokiniai pradėjo ruoštis Mokytojo dienai – išpuošė gimnaziją rudeninių puokščių kompozicijomis, surengė dvi piešinių parodas. Laiptinėje mokytojai galėjo paskaityti mokinių šiltus, nuoširdžius žodžius, skirtus Mokytojui.
O spalio 5 dieną gimnazijos mokytojai buvo pakviesti į šventinę pamoką „Meditacija ir oratorystės menas“. Ją vedė IV gimnazijos klasių mokiniai Tomas Stasiulionis, Robertas Stravinskas ir Ieva Murauskaitė.
Kaip ir kiekvienoje pamokoje, šioje buvo paskelbti tikslas ir uždaviniai, pristatytos užduotys, aptarta, ko mokytojai išmoks. Nuotaikingą pamoką sudarė dvi dalys.
Pirmiausiai mokytojai buvo pakviesti pamedituoti skambant raminančiai muzikai. Jai baigiantis reikėjo mintyse įsidėmėti ir prisiminti iškilusį klausimą. Jis galėjo būti bet koks – paprastas, linksmas buitinis ar egzistencinis.
Antroji pamokos dalis buvo skirta oratorystės menui tobulinti. Mokytojai turėjo ant lapelių užrašyti iškilusį klausimą. Lapeliai su klausimais buvo išdėlioti ant stalo. Kiekvienas mokytojas, išsitraukęs kolegos užrašytą klausimą, iš karto be jokio pasirengimo turėjo kalbėti klausimo tema priešais auditoriją 2 minutes. Pasirodo, kad 2 minutės – pakankamai ilgas laiko tarpas 
Puiki nuotaika, linksmi ir rimti klausimai sukūrė nuostabią šventinę atmosferą. Mokytojai turėjo progą pabūti mokinių kailyje, kuomet į užduotą klausimą reikia atsakyti čia ir dabar. Ačiū mūsų dvyliktokams už puikią pamokos idėją ir sukurtą šventinę nuotaiką.

Parengė etikos mokytoja metodininkė Ilona Mikulėnienė


Skip to content