Dalyvavome tarptautinėje mokslinėje konferencijoje


Š. m. spalio 26 d. gimnazijos IV-tų klasių mokiniai kartu su istorijos mokytoja Anžela Jablonskaite, etikos mokytoja Ilona Mikulėniene, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vita Budiniene ir dailės mokytoja Jone Paulauskiene dalyvavo tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Reformacija Lietuvoje ir jos poveikis kultūros atsinaujinimui“, vykusioje Valdovų rūmuose.

Konferencija skirta daugelyje Europos šalių minimam 500 metų Reformacijos jubiliejui. Reformacija – Vakarų kultūros reiškinys, padaręs didžiulę įtaką Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės visuomenės ir kultūros raidai. Jis paskatino visapusį kultūros pakilimą, kai daugelis iškilių asmenybių išsakė meilę Šventajam Raštui ir gimtajai kalbai. Šie žmonės žinomi ir dabar – Martynas Mažvydas, Jonas Bretkūnas, Abraomas Kulvietis, Kristijonas Donelaitis ir kt.

Konferencijoje mokiniai susipažino su naujausiais Reformacijos tyrinėjimais istorijos, teologijos ir literatūros srityse. Taip pat stebėjo konstruktyvų akademinį disputą, skirtą įvertinti Reformacijos ir protestantizmo palikimą, pamokas ir vertybes.

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė


Skip to content