Tarptautinio Nordplus Adult bendradarbiavimo projekto „Žingsnis sėkmės link“ partnerių susitikimas Vilniuje


2017 m. gruodžio 6-7 d. Vilniaus suaugusiųjų mokymo centre įvyko tarptautinio Nordplus Adult bendradarbiavimo projekto „Žingsnis sėkmės link“ partnerių susitikimas. Susitikimo tikslas buvo pristatyti ir susisteminti nuveiktus projekto darbus, aptarti galutinio produkto (svetainės sukūrimo) pristatymo ir informacijos sklaidos būdus. Estijos, Latvijos ir VSMC komandos pristatė metodus, skirtus komandiniam darbui, savižinai, kūrybiškumui ir lyderystei skatinti, išbandytus ir pritaikytus atskiroms tikslinėms grupėms:  mūsų centre – mokytojams ir mokiniams, Latvijoje – Ligatnės dienos centro lankytojams, Estijoje – prekybos tinklo „Prisma“ darbuotojams, metalo apdirbimo „Fortako“ gamyklos darbininkams ir administracijai, Narvos Suaugusiųjų centro ir jaunimo mokyklos mokiniams.

Susisteminti ir atrinkti patys efektyviausi metodai, skatinantys atskirų organizacijų sąmoningesnį vystymąsi ir augimą, aptartas projekto galutinio produkto – svetainės – sukūrimas, jos maketas, reklama ir sklaida tarptautinei visuomenei.

Svečiai taip pat turėjo galimybę pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį ir paklausyti gido pasakojimo apie miesto, Lietuvos istoriją, pasigrožėti bene gražiausia Europos Kalėdų egle Katedros aikštėje ir Valdovų rūmuose kartu su VSMC mokiniais dalyvauti edukacinėje programoje „Odinių kurpaičių pasakojimas“. Išgirdome gidės pasakojimą apie odadirbius ir patys išbandėme senąsias technologijas. Džiugu, kad kiekvienas išsinešė po mažą pasigamintą odinį daiktelį, kurį sukūrė pats.

Žingsnis sėkmės link prasideda nuo kiekvieno iš mūsų noro žengti pirmąjį žingsnį svajonės link.

Parengė dailės mokytoja metodininkė Jonė Paulauskienė


Skip to content