Paminėjome Laisvės gynėjų dieną


Kaip ir kasmet, žvarbų sausio vakarą gimnazijoje įvyko atvira integruota istorijos ir pilietiškumo pagrindų pamoka-minėjimas, skirtas Sausio 13-osios įvykių 27-osioms metinėms paminėti. Pamokoje dalyvavo centro bendruomenė ir viešnia iš Lietuvos šaulių sąjungos Viktorija Jankauskaitė.

Pamokos tikslas – paminėti Lietuvai nepaprastai svarbią datą. Sausio 13-oji – tai ne tik gyva atmintis apie tai, kaip vieningai susitelkę, aukodamiesi žmonės kovojo už laisvę, tai kur kas daugiau – tai jausmas širdyje, meilė Lietuvai, liudijimas, kad žmonės, jei reikia, gali mirti už Tėvynę.

Minėjimą pradėjome sugiedodami Lietuvos himną, po to prasmingą žodį tarė gimnazijos direktorė.

Istorijos mokytojai Anželai Jablonskaitei priminus žuvusiųjų vardus, susikaupėme tylos minutei.

Vėliau Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vyresn. specialistė V. Jankauskaitė pasidalino mintimis apie Sausio 13-osios įvykių reikšmę ir dabartinius iššūkius ginant ir saugant šalies laisvę, supažindino su įvairiapuse Šaulių sąjungos veikla.

Pamoką-minėjimą žvakučių šviesoje baigėme drauge sudainavę E. Masytės dainą „Laisvė“. Nors turbūt kiekvienas mokame jos žodžius, tačiau jie niekada nepraras savo svarbos.

Penktadienį, sausio 12-ąją, neakivaizdinių III-IV klasių mokiniai, lydimi istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojos A. Jablonskaitės ir etikos mokytojos Ilonos Mikulėnienės dalyvavo atvirų durų renginiuose Seime, Laisvės gynėjų dieną minėjo prie atminimo laužų.

 

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja Oksana Aleknavičius


Skip to content