Edukacinė-pažintinė ekskursija ,,Mano Žvėrynas“


Š. m. kovo 14 d. Vilniaus suaugusiųjų mokymo centre vyko kultūrinė pažintinė ugdomoji diena. Ta proga dalykų mokytojai rengė integruotas pamokas įvairiose edukacinėse erdvėse. Viena jų – pažintinė-edukacinė ekskursija „Mano Žvėrynas“. Šia ekskursija siekta skatinti mokinių domėjimąsi miesto, Žvėryno mikrorajono, kuriame mokosi, praeitimi ir dabartimi, kultūrinės erdvės architektūriniu ir istoriniu paveldu. Ypač norėta atkreipti dėmesį į saugomus išlikusios medinės architektūros paminklus, taip pat supažindinti su buvusia ir esama religijų įvairove, veikiančiais kultiniais pastatais. Ekskursijos metu mokiniai buvo supažindinami ir su kiekvienos aplankytos gatvės pavadinimo istorine reikšme.

Kelionė prasidėjo nuo Vykinto gatvės, kur ir yra įsikūręs VSMC. Istorijos mokytoja A. Jablonskaitė papasakojo apie kunigaikščio Vykinto asmenybę, jo nuopelnus Lietuvai. Etikos ir geografijos mokytoja I. Mikulėnienė pristatė pagrindinius ekskursijos objektus: Karaimų kinesę, senąjį Žvėryno tiltą, Znamienskajos cerkvę, Šv. Jekaterinos koplyčią. Aplankytas žymaus Žvėryno mecenato V. Martinsono kapas, pristatyti senosios medinės architektūros paminklai Vytauto, Moniuškos, Birutės gatvėse. Apžiūrėtos garsiųjų Lietuvos didikų Radvilų malūno liekanos, mokiniams priminta apie Žvėryne įsikūrusias užsienio šalių ambasadas.

Ekskursiją baigėme prie miesto architekto G. Umbraso skulptūros – „Čiulbantis kryžius“. Pažintinis pasivaikščiojimas, užtrukęs dvi valandas, tikrai neprailgo, jame dalyvavę mokytojai ir mokiniai praplėtė savo istorines ir kultūrines žinias.

Parengė etikos ir geografijos mokytoja Ilona Mikulėnienė

        


Skip to content