2018-05-08


Netradicinė chemijos-biologijos pamoka

Š. m. gegužės 8 d. gimnazijos bendruomenės nariai ir jų vaikai buvo pakviesti į netradicinę chemijos-biologijos pamoką, kurios tikslas – supažindinti visuomenę su aplinkosauginėmis problemomis.

Pamokoje dalyvavo kviestiniai išmaniosios komunikacijos agentūros UAB „Idea prima“ lektoriai, kurie vykdydami Aplinkos ministerijos inicijuotą projektą „Misija nulis“ susirinkusius informavo apie kasdien įprastai vartojamų produktų, transporto, netvarių elektros prietaisų žalą, naudojamų cheminių medžiagų savybes, jų poveikį žmogui ir aplinkai, cheminių medžiagų elgseną gamtoje. Lektoriai pabrėžė, kad svarbus jų lūkestis yra paskatinti žmones rinktis mažiau pavojingus aplinkai produktus, atpažinti buityje ir profesionalioje veikloje naudojamų pavojingų cheminių elementų etiketes, ženklinimo simbolius, rinktis draugiškesnes aplinkai transporto priemones, taupyti elektros energijos ir vandens išteklius, mažinti buitinių atliekų kiekį, dažniau vaikščioti pėsčiomis. Aplinkos apsaugos ir taršos specialistai-lektoriai papasakojo daug įdomios ir vertingos informacijos, pasidalijo naudingais praktiniais patarimais, diskusijos metu atsakė į visus auditorijai kilusius klausimus.

Esame įsitikinę, kad dalyviai suvokė savo veiklos individualų poveikį aplinkai ir labiau įsigilino į aplinkosaugos problemas, sužinojo, kaip galima keisti kasdienius įpročius, sumažinti asmeninio vartojimo taršą ir imtis asmeninės iniciatyvos keisti situaciją.

Chemijos mokytoja metodininkė Ana Diadiūra


Skip to content