2018-06-04 Karjeros ugdymo diena „Savęs pažinimas per kitą“


2018 m. birželio 4 d. VSMC buvo skirta karjeros ugdymui. Pasirinkome pažinti save per kitą, nes savęs pažinimas yra bene svarbiausias dalykas žmogaus gyvenime. Todėl tai yra pirminė ir svarbiausia karjeros kompetencija, kurią turi įgyti besimokantysis. Yra daug priemonių, kurios mums padeda pažinti save, atskleisti gerąsias ir silpnąsias puses, bet vienas iš efektyviausių metodų – savęs pažinimas per kitą asmenį.

Grupinio užsiėmimo metu, kuriame dalyvavo II ir III gimnazijos klasių mokiniai, pabandėme kalbėti apie save, savo vertybes, baimes ir iššūkius. Mokiniai klausė vieni kitų, išsakė pastebėjimus ir įžvalgas apie asmenybės tobulėjimą, profesijos pasirinkimo sunkumus. Kėlėme klausimą: kas svarbiau, klysti ir galbūt pralaimėti pasirinkus pačiam, ar klausyti tėvų, mokytojų patarimų, bet daryti tai, kas tau ne prie širdies?

Kartu bandėme sukurti sėkmės formulę: jeigu A yra sėkmė, tuomet A = X+Y+Z. Kas tie nežinomieji X,Y ir Z? Ko gero, kiekvieno žmogaus jie yra skirtingi, nors daugelis už savo sėkmingą karjerą dažniausiai yra dėkingi vienam asmeniui. Vienas iš labiausiai pasikartojančių elementų mokinių sukurtose sėkmės formulėse buvo meilė. Ji – pamatinė vertybė siekiant kitų svarbių dalykų gyvenime, tarp jų ir mokslo, ir karjeros.

Apibendrindami mokiniai nusprendė, jog jaunam žmogui reikia stiprios motyvacijos, kad jis drąsiai galėtų siekti savo svajonės, o ja gali tapti bet kas, kas įkvepia veikti.

Karjeros koordinatorė, mokytoja Ilona Mikulėnienė


Skip to content