2018-11-19 Nacionalinės karjeros savaitės renginys VSMC


Lapkričio 19 d. prasidėjo suaugusiųjų švietimo savaitė. Tuo pat metu startavo ir Lietuvos 100-mečio nacionalinė karjeros savaitė, kurios tikslas – moksleivių profesinis orientavimas. Karjeros savaitę jau ne pirmus metus organizuoja projektas „Būsiu“. Jos metu įvairių sričių profesionalai dalijasi savo žiniomis ir patirtimi, diskutuoja apie iššūkius, galimybes ir stereotipus renkantis profesiją.

VSMC kiekvienais metais aktyviai įsitraukia į karjeros savaitės veiklas. Vienas iš šių metų renginių – susitikimas su verslininkais, koučingo specialistais Marianu Višnevskiu ir Valdemaru Chorostinu. Jo metu svečiai pasakojo apie save, savo veiklą, iškylančius sunkumus ir būdus, kaip išgyventi kritinius gyvenimo periodus. Mokiniai ir mokytojai turėjo progos svečiams užduoti klausimų, taip susitikimas įgavo prasmingą ir naudingą bendravimo formą. Verslininkai skatino mokinius būti drąsius, nebijoti bandyti ir klysti, nes verslo esmė yra veiksmas. Ne visi iš mūsų taps verslininkais, bet verslumo savybę kiekvienas turėtume savyje ugdyti ir auginti.

Susitikimas buvo šiltas ir informatyvus, po jo mokiniai dar galėjo asmeniškai pabendrauti su svečiais jiems rūpimais klausimais.

Karjeros koordinatorė Ilona Mikulėnienė


Skip to content