2019-04-18 Edukacinė ekskursija į pietryčių Lietuvą


Balandžio 18 d. šviečiant pavasario saulutei mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai išvyko į edukacinę ekskursiją. Keliavome į Merkinę, Druskininkus ir Liškiavą. Užkopėme į Merkinės piliakalnį ir apžvalgos bokštą su akį veriančiais vaizdais, miestelyje aplankėme Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčią.

                 O Druskininkai apžavėjo geltonuojančiais žydinčių narcizų laukais. Aplankę Gydyklų parką, atsigėrę sveiko mineralinio vandens, nuvykome į A. Česnulio skulptūrų ir poilsio parką. Vieno garsiausių Dzūkijos skulptorių sodyboje esantys medžio drožiniai ir kompozicijos – tai tik dalis autoriaus kūrybos per 30 metų. Kieme stovi paties šeimininko suręstas vėjo malūnas, kurio keturiuose aukštuose išdėstyta A. Česnulio drožinių ekspozicija. Nuo malūno Ratnyčėlės upelio link driekiasi unikali Rūpintojėlių siena. Palei pakrantę eksponuojama kompozicija „Žmogaus ir medžio gyvenimas“. Visi Antano Česnulio darbai – skulptūros, stogastulpiai, koplytstulpiai yra unikalūs, skirtingi, gyvybingi. Labai įdomiai ir šmaikščiai apie savo kūrinius pasakojo pats menininkas.

                 Toliau keliavome į Liškiavą. Ten aplankėme Liškiavos bažnyčią ir dominikonų vienuolyno ansamblį, kuris yra XVII – XVIII a. architektūros paminklas. Labai įdomiai apie bažnyčią ir vienuolyną papasakojo Liškiavos gidė, taip pat aplankėme bažnyčios rūsį ir muziejų.

                 Mažumėlę nuvargę, bet puikios nuotaikos ir kupini įspūdžių, grįžome į Vilnių.

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Nelda Pilkienė

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra pradžia-960x720.jpg

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra apžv.-bokštas-1-960x720.jpg

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra merkinė-960x720.jpg

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra narcizai-2-960x720.jpg

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra prie-narcizų-991x720.jpg

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra druskininkai-4-960x720.jpg


Skip to content