2019-04-17 KARJEROS DIENOS 2019 VSMC


Balandžio 15-17 d. mūsų centre vyko Karjeros dienų renginiai.

Balandžio 15 d. III-IV klasėse vyko integruotos etikos-karjeros planavimo pamokos „Pažintis su LAMA BPO svetaine“.  Abiturientai supažindinti su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti svetaine LAMA BPO, joje esančia informacija, kaip ir kada registruotis, į ką atkreipti dėmesį pildant savo stojimo anketą. Taip pat pristatytos pagrindinės šių metų priėmimo naujienos ir pakeitimai.

Balandžio 16 d. VSMC svečiavosi Lietuvos verslo kolegijos Vilniaus padalinio vadovė Renata Skrebutėnienė. Ji įdomiai ir informatyviai pristatė LTVK veiklą, studijų programas, šios kolegijos išskirtinumą – modernią studijų aplinką, šiuolaikinius, jaunatviškus dėstytojus, aktyvią studentų bendruomenės veiklą. Mūsų mokiniams šis susitikimas buvo naudingas, nes lektorė išsamiai atsakė į rūpimus klausimus.

Balandžio 17 d. vyko tradicinė „Sėkmės pamoka“ – susitikimas su buvusiais mūsų mokiniais. Apie sėkmę ir kelius į ją pasakojo Ieva Murauskaitė, Juozas Mikulėnas, Marta Purvinytė, Jurij Takun. Svečiai dalinosi prisiminimais apie praleistus metus VSMC, pasakojo apie savo dabartinę veiklą. Ieva pasidžiaugė sėkmingomis studijomis Utenos kolegijoje, mėgstama higienistės specialybe, Marta papasakojo apie studijas VU ir išsipildžiusią svajonę studijuoti biologiją, Jurijus dalijosi savo sėkmingomis studijomis Vilniaus kolegijos IT srityje, Juozas pasakojo apie verslo ypatumus dirbant ir kuriant savo įkurtoje filmavimo ir fotografavimo įmonėje FAST Focus. Tradicinis buvusių ir esamų mokinių susitikimas visada būna šiltas ir įdomus, keliantis pasitikėjimą ir motyvaciją esantiems mokyklos suole. Pabaigoje visi dalyvavusieji atliko 3 R metodikos užduotį – man rūpi, aš renkuosi, mane reprezentuoja. Smagu, kad visiems aktualūs dalykai – tobulėjimas, pasirinkimo laisvė, gyvenimo pilnatvė.

Parengė etikos mokytoja metodininkė Ilona Mikulėnienė


Skip to content