2019-11-26 Pirmasis Nordplus projekto „Skaitmeninis bendradarbiavimas suaugusiųjų mokyme“ partnerių susitikimas


Bendradarbiavimas ir darbas komandoje yra svarbūs gebėjimai, kurie jau mokykloje turėtų būti lavinami. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje daug užduočių atliekama žiūrint ne į kolegos akis, bet į kompiuterio monitorių. Su panašia situacija yra susiduriama ir  mokyklose, tad kyla klausimas, ar daug užduočių mokiniai atlieka dirbdami komandoje, ar įmanoma naudoti IT įrankius klasėje ir už jos ribų tam, kad būtų skatinamas mokinių bendradarbiavimas ir bendravimas? Kokie IT įrankiai labiau vienija ir telkia, negu skaldo ir izoliuoja?

2019 m. lapkričio 25-26 dienomis VSMC įvyko pirmasis Nordplus projekto „Skaitmeninis bendradarbiavimas suaugusiųjų mokyme“ partnerių susitikimas. Šio projekto tikslas yra išbandyti įvairius skaitmeninius įrankius, kuriuos galima būtų taikyti atliekant užduotis porose arba grupėse. Projekto metu mokant kalbų, dailės dalykų, organizuojant karjeros ugdymo užsiėmimus bus taikomi skaitmeniniai įrankiai, skatinantys mokymąsi bendradarbiaujant. Trys institucijos iš Lietuvos, Švedijos ir Estijos, kurios aktyviai dalyvauja suaugusiųjų švietime, bendradarbiaus įgyvendindamos projekto tikslus.

Susitikimo metu partneriai pasidalijo jau turima patirtimi apie tai, kaip IT taikomos suaugusiųjų mokyme. Buvo apibrėžtos kiekvienos institucijos projekte dalyvaujančių besimokančiųjų tikslinės grupės:

  1. Švedų partneriai SE-Vuxenutbildningen Kramfors suaugusiųjų mokymo centras  organizuoja švedų kalbos mokymus imigrantams ir pabėgėliams, iš kurių ne visi moka skaityti ir rašyti netgi savo gimtąja kalba, o tai rimtas iššūkis mokytojams.
  2. Estijos įstaiga EE-Vestifex suaugusiųjų mokymo centras organizuoja kursus besimokantiesiems, kurie kelia savo profesinę kvalifikaciją.
  3. VSMC (Lietuva) gimnazija sudaro įvairias galimybes mokytis nepilnamečiams (tėvams sutikus) ir suaugusiems, tačiau didžiausia besimokančiųjų dalis yra pilnamečiai ir vyresni, todėl projekte galės dalyvauti visi aktyvūs ir besidomintys IT mokiniai.

Pirmasis susitikimas buvo konstruktyvus, partneriai pasidalijo patirtimi apie suaugusiųjų švietimą Švedijoje, Estijoje ir Lietuvoje. Visi projekto dalyviai tikisi pasidalyti savo patirtimi su kitomis institucijomis, įgyti daug gerosios patirties ir pasiekti įdomių ir naudingų rezultatų.

Parengė anglų kalbos vyresn. mokytoja Ana Tymčiuk

 


Skip to content