2021-09-23 Netradicinė integruota etikos ir istorijos pamoka – Vilniaus getas


Rugsėjo 23-oji – Lietuvos žydų genocido aukų atminties diena. Ji Lietuvoje minima nuo 1994 metų. Ši diena primena apie 1943 m. rugsėjo 23 dieną likviduotą Vilniaus getą, kai dalis šio geto kalinių buvo nužudyti Paneriuose, kita dalis pateko į koncentracijos stovyklas, įkurtas nacių okupuotose teritorijose.

Mūsų centro mokiniai ir mokytojai kasmet prisideda prie pagarbios atminties išsaugojimo – ir šiais metais istorijos pamokose prisiminta skausminga holokausto istorija, etikos pamokų metu mokiniai diskutavo ir žiūrėjo Audriaus Juzėno filmą „Vilniaus getas“. Taip pat šią dieną mokytojos su I, III, IV klasių mokiniais vyko į pamoką-ekskursiją Žydų kultūros ir informacijos centre, kur  išgirdo informatyvų ir emocingą gidės pasakojimą apie žydų gyvenimą Vilniaus gete, jų slėptuves – malinas.

Mokiniai buvo labai susidomėję ir sukrėsti žydų išgyvenimo sąlygų, aktyviai klausinėjo. Netradicinė pamoka pratęsta aplankant žymiausias senamiesčio vietas ir paminklus, menančius žydų tautos gyvenimą Vilniuje.

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė,

etikos mokytoja metodininkė Ilona Mikulėnienė


Skip to content