2023-02-07 Virtuali integruota pamoka Oksfordo universiteto gamtos istorijos muziejuje


Šių metų vasario 7 d. gimnazijos 4B klasės mokiniams chemijos mokytoja Ana Diadiūra ir biologijos mokytoja Jovita Kavoliūniene pasiūlė virtualiai aplankyti vieną įdomiausių ir įspūdingiausių muziejų – Oksfordo universiteto gamtos istorijos muziejų.

Pagrindinės muziejaus kolekcijos skirtos botanikai, mineralogijai, paleontologijai, zoologijai ir entomologijai. Visi galėjome susipažinti su įdomia įvairių gyvūnų griaučių kolekcija (nuo dinozaurų iki dažniausiai pasitaikančių arklių, dramblių, žirafų ir kt.) Virtualioje ekspozicijos erdvėje gausu įvairių stendų, lentynų, kuriose yra fosilijų, mineralų, vabalų kolekcijų, o kai kurie eksponatai tiesiog pakabinti prie lubų. Eksponatai yra tokie įdomūs, kad taip ir norisi tiesiog paliesti krokodilų, lokių, įvairių iškamšų ir kitų gyvūnų griaučių ekspoziciją.

Virtualios ekskursijos dalyviai ne tik susipažino su muziejaus ekspozicija, bet ir sužinojo daug naujo apie gamtinius mineralus, jų cheminę sudėtį, įvairių gyvūnų gyvenimo sąlygų, mitybos ir jų biologinės įvairovės ypatumus.

Pasak mokinių, kai tik bus galimybė aplankyti šį muziejų gyvai, būtinai aplankys su savo šeima, draugais, nes tai tiesiog graži vieta, kurią verta aplankyti, nes pačiame muziejuje apima nuostabus ir nepamirštamas dalyvavimo mūsų planetos istorijoje jausmas. Muziejus atviras visiems nemokamai ir jame gyvenimas tiesiog verda: organizuojami daugybė renginių, skirtų pažadinti vaikų/ mokinių susidomėjimą mokslu, istorija ir juos supančiu pasauliu.

Virtualios pamokos informacija pateikta:

ekskursija po Oksfordo universiteto gamtos istorijos muziejų https://artwalks.live/?show=oxnat

 

Keletas mokinių atsiliepimų:

Labai įdomu ir informatyvu! Būtinai apžiūrėkite šį muziejų, patirsite daug įspūdžių!

Norėčiau aplankyti šį muziejų ir viską pamatyti savo akimis 🙂

Manau, kad šis muziejus patiks visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ir interesų! Būtina aplankyti!

Didžiulis pastatas, didelė kolekcija, kurią apžiūrėti gali užtrukti ne vieną valandą!

Muziejus turi stiklinį stogą, į jį patenka daug šviesos. Dėl to jame nėra niūrios atmosferos, kaip daugumoje muziejų, prie kurių esame įpratę. Todėl muziejus atrodo labai erdvus ir lengvas!

 

                      Parengė chemijos mokytoja Ana Diadiūra

 


Skip to content