2023-10-25 Virtuali ekskursija į Vilniaus universitetą


 

Spalio 25 d. VSMC anglų kalbos mokytoja Skaistė Sadauninkaitė ir vokiečių kalbos mokytoja Jūratė Geigalienė pakvietė III A, D, F klasių mokinius į virtualią ekskursiją po Vilniaus universiteto biblioteką.

Vokiečių kalbos mokytoja J. Geigalienė pasiūlė dalyvauti virtualiame pasakojime Google Arts & Culture platformoje – Akademinis Vilnius.

Senojo universiteto tezių kultūra:

I dalis      https://artsandculture.google.com/story/1AXRKuQdQYR_Lw?hl=lt

Akademinis Vilnius. Senojo universiteto tezių kultūra:

II dalis     https://artsandculture.google.com/story/vAVxqWDN8Q4eVw?hl=lt

Vilniaus universiteto istorijoje būta ne vieno suklestėjimo ir nuosmukio periodo. Šiame pasakojime kalbama apie vieną geriausių universiteto veiklos laikotarpių – pirmąją XVII a. pusę.

Senajame Vilniaus universitete išspausdinti baigiamieji darbai – savitas praeities šaltinis, suteikiantis žinių apie Europos ir Lietuvos mokslą ir kultūrą. Akademinė bendruomenė neatsiejama nuo tuometės visuomenės. Studentų tezėse atsispindi ilgalaikis praeities etapas, iš kurio kilo ir plėtojosi šiandienos mokslo paradigmos ir kultūros vertybės.

Vilniaus universiteto biblioteka – valstybinės reikšmės akademinė biblioteka, įkurta 1570 m. Vilniuje. Tai seniausia akademinė biblioteka Baltijos šalyse. Ją sudaro centrinė biblioteka, Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC) ir fakultetų bei centrų bibliotekos. Centrinė biblioteka iki šių dienų dirba autentiškose, XVI a. menančiose erdvėse, darniai įsiliejančiose į architektūrinį Vilniaus senamiesčio ansamblį. MKIC – itin moderni ir šiuolaikiška bibliotekos dalis Saulėtekyje, aprūpinta naujausiomis technologijomis ir suteikianti galimybę studijuoti bei dirbti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Pagrindinė Vilniaus universiteto bibliotekos misija – kuo geriau atliepiant studentų, dėstytojų, mokslininkų poreikius teikti aukštos kokybės informacines paslaugas, dalyvauti atvirojo mokslo iniciatyvose, atverti gausius mokslo ir kultūros paveldo fondus plačiajai visuomenei. VU biblioteka yra atvira, šiuolaikiška, veržli, o įspūdingos erdvės suteikia puikias sąlygas dirbti individualiai ir grupėse ar tiesiog atsipalaiduoti su knyga.

Virtualus turas po VU biblioteką:

https://turas.mb.vu.lt/#!startscene=pradzia

Ši pažintis su Vilniaus Universiteto biblioteka mokiniams buvo įdomi ir naudinga. Jie ne tik susipažino su istoriniu paveldu, bet ir atrado naujas erdves, leidžiančias pasinerti į literatūrą ir knygų pasaulį.

 

Parengė užsienio kalbos (anglų) mokytoja metodininkė Skaistė Sadauninkaitė


Skip to content