Suaugusiųjų švietimo savaitės renginys – pažintinė pamoka – ekskursija į A. Puškino muziejų Markučiuose


Lapkričio 20 d. Oksana Ziminskaja, humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus vedėja ir gimtosios (rusų) kalbos vyresn. mokytojos Irina Saveljeva, Galina Černyšiova drauge su mokiniais dalyvavo pažintinėje pamokoje – ekskursijoje į A. Puškino muziejų.
Vilniaus pakraštyje, Markučiuose, buvusioje jauniausiojo Aleksandro Puškino sūnaus Grigorijaus sodyboje yra muziejus, kuriame saugomi asmeniniai poeto daiktai, patalpintos nacionalinio lygmens literatūrinės ekspozicijos. Grigorijus su žmona, kuriai ir priklausė ši sodyba, 1899 m. apsigyveno Markučiuose, atsiveždami kai kuriuos daiktus, knygas ir dokumentus, priklausiusius tėvui. Memorialinis A. Puškino muziejus, kuriame dabar yra apie 2000 eksponatų, Markučiuose atidarytas nuo 1940 m.
Išklausę pasakojimą apie A. Puškino gyvenimą ir kūrybą mokiniai geriau suvokė poeto šeimos santykį su Vilniumi. Tai buvo puiki galimybė sužinoti apie rusų kultūrą Lietuvoje. Ekskursijoje dalyvavę II A, III E ir III D klasių mokiniai susipažino su eksponatais, skaitė A. Puškino ir A. Mickevičiaus eiles. Vėliau aplankė Varvaros ir Grigorijaus Puškinų kapus, parką ir ežerą prie sodybos.

Parengė rusų kalbos vyresn. mokytoja Galina Černyšiova


Skip to content