Šimtadienis


Dar net 100 dienų ir „sudie, mokykla!“ Dar tik 100 dienų ir „sveiki, egzaminai!“
Tradiciškai šimtadienio šventę rengė vienuoliktokai, kuriems labai rūpėjo, kaipgi IV-ųjų klasių mokiniai yra pasirengę laikyti egzaminus? Dalykines žinias jie bandė pasitikrinti keliaudami po virtualią “Egzaminų šalį“. Abiturientai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas atsakinėdami į linksmus ir sudėtingus klausimus iš įvairiausių mokomųjų dalykų. Džiugu, kad teorinį egzaminą dauguma išlaikė, tačiau su praktine dalimi sekėsi sunkiau, todėl buvo paskirti namų darbai: per išleistuves kiekvienas abiturientas privalo mokėti šokti valsą.
Skaičiuojant paskutiniuosius mėnesius iki egzaminų visi stengiasi išnaudoti įvairias progas kuo daugiau gauti žinių ir informacijos apie būsimą profesiją. Taigi, abiturientai dalyvavo loterijoje ir linksmai pažvelgė į savo ateitį.
Ką gi, šimtas dienų iki egzaminų – labai mažai. Lygiai 100 dienų rūpesčių ir susikaupimo, džiaugsmo ir liūdesio, laukimo ir nerimo. Tačiau vienuoliktokai, įteikdami abiturientams tradicinį šimtadienio kalendorių, patikino, kad pastarieji privalo dar labiau sukaupti visas jėgas mokslams, tik taip visi sėkmingai baigs mokslus. Abiturientų testamentas vienuoliktokams ir kitiems šimtadienio dalyviams paliko gilų įspūdį.
Liaudies išmintis sako: „Mokslo šaknys karčios, o vaisiai – saldūs“.
– Mieli abiturientai, nepradėkite savimi abejoti, stenkitės įsisavinti visas žinias, kurias teikia mūsų mokytojai, linkiu sėkmės baigiant ugdymo procesą ir laikant egzaminus! – palydėjo dvyliktokus į finišo tiesiąją gimnazijos direktorė.

Parengė chemijos mokytoja metodininkė Ana Diadiūra


Skip to content