2019-04-12 Pamoka netradicinėje erdvėje – V. Šekspyro muziejuje


Balandžio 12 d. VSMC III E, IV E ir IV F klasių mokiniai, lydimi anglų kalbos mokytojų Vladimiro Vdovičenko ir Anos Tymčiuk, dalyvavo netradicinėje pamokoje Viniaus „Juventos“ gimnazijos Viljamo Šekspyro muziejuje, skirtoje Viljamo Šekspyro 455-ajam gimtadieniui paminėti.

„Juventos“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Liubovė Čepukas kartu su savo mokiniais įdomiai pristatė muziejaus ekspozicijas: V. Šekspyro portretų reprodukcijas, teatro afišų ir dokumentų fotokopijas, leidinių kolekciją ir „Juventos“ gimnazijos nuotraukas, dokumentus, apdovanojimus bei mokinių kūrybinius darbus. VSMC mokiniai aktyviai dalyvavo šiame pristatyme ir sėkmingai atliko anglų kalbos viktorinos užduotis. Vėliau kartu su „Juventos“ gimnazijos mokiniais ir mokytojais deklamavo V. Šekspyro sonetus anglų, lietuvių ir rusų kalbomis.

Šios netradicinės pamokos metu mokiniai pagilino žinias apie V. Šekspyro gyvenimą ir kūrybą, taip pat sužinojo daug įdomių faktų apie didįjį Britanijos poetą, dramaturgą ir humanistą. Tai buvo labai įdomi ir naudinga anglų kalbos pamoka, tarpmokyklinio „Juventos“ gimnazijos ir VSMC projekto „Šekspyras ir mes“ dalis.

Anglų kalbos vyresnysis mokytojas Vladimir Vdovičenko

 


Skip to content