VSMC mokiniai dalyvauja projekte „Literatūrinė Lietuva“


Šiais mokslo metais VSMC III-IV klasių mokiniai prisijungė prie respublikinio projekto „Literatūrinė Lietuva“, kurį organizuoja Petras Gedvilas, Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas ekspertas. Šiuo projektu siekiama patraukliai ir įdomiai pristatyti literatūrinės Lietuvos išskirtinumą. Visi šalies 5-12 klasių mokiniai, norintys susipažinti su literatūriniu Lietuvos gyvenimu, buvo kviečiami į žaismingą pažintinę (kultūrinę ir literatūrinę) kelionę.

Projekto metu mokiniai, atvykę į bet kurią vietą Lietuvoje, ieškojo su literatūra susijusių objektų (rašytojo/poeto gimtinė, muziejus, paminklas, kapas…) ir prie jo fotografavosi. Padėkos raštais buvo apdovanoti dalyviai, suradę ir nu(si)fotografavę daugiausiai (bet ne mažiau 10) literatūrinių objektų ir jų nuotraukas atsiuntę svetainei „Lituanistų miestelis“. Džiugu, kad mūsų mokiniai, minėdami Vietovardžių metus, aktyviai dalyvavo šiame projekte ir buvo apdovanoti Šilalės rajono savivaldybės mero Algirdo Meiženio padėka.

Projekto veiklos mūsų gimnazijos mokiniams labai patiko: buvo įdomu pasivaikščioti po Vilnių ieškant mieste gyvenusių ir savo pėdsaką palikusių kūrėjų ženklų. Planuojame projekte dalyvauti ir kitais mokslo metais.

Plačiau apie projektą galite paskaityti svetainėje: http://kalbam.lt/?page_id=44858

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Oksana Aleknavičius


Skip to content