2019-10-17 Atšvaitų diena VSMC


Lietuvos automobilių kelių direkcija  spalio 17-ąją paskelbė Atšvaitų diena. Šią dieną visuomenė raginama atkreipti dėmesį į padažnėjusius eismo įvykius tamsiuoju paros metu ir nepamiršti dėvėti atšvaitų.

Šia proga į Vilniaus suaugusiųjų mokymo centrą pakvietėme Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato vyriausiąją tyrėją Lilianą Malinovskają dar kartą visiems priminti saugaus eismo, ypač dabar, pailgėjus tamsiajam paros laikui, taisykles.

Pareigūnė atkreipė dėmesį, kad atšvaitas turi būti pagamintas iš tinkamo šviesą atspindinčio audinio bei būti atsparus besikeičiančioms oro sąlygoms. Svarbiausia ieškoti ant etiketės nurodyto specialaus kodo EN13356, reiškiančio Europos Sąjungos standartą. Taip pat reikėtų žinoti, jog atšvaitas turi būti ne mažesnis negu 15 cm².

Viešnia paaiškino, kaip reikėtų segėti atšvaitus, kad jie būtų geriausiai matomi, pateikė įvairių eismo įvykių statistiką, įvardijo dažniausias nelaimingų atsitikimų keliuose priežastis, patarė, kaip elgtis, kad išliktume saugiais. Paskaita buvo gausiai iliustruota įtikinančia vaizdo medžiaga.

Mūsų gimnazijoje mokosi daug automobilius vairuojančių mokinių, todėl susitikimas buvo naudingas, jo pabaigoje netrūko įvairių klausimų.

Skyriaus vedėja Birutė Kubilinskienė

 


Skip to content