2021-01-22


2021 m. sausio 21 d. 10.00-13.00 val. Swedbankas kartu su partneriais organizavo šalies mokyklų bendruomenėms pačią didžiausią nuotolinę pamoką „MOKONOMIKA“. Mūsų gimnazijos bendruomenė neliko abejinga kvietimui, tad šioje pamokoje dalyvavo III C ir III F gimnazijos klasių mokiniai su klasės vadove ir matematikos mokytoja Alina Krulikovska ir matematikos vyresn. mokytoja Jolanta Paškevičiene. Veiklose dalyvaujantys mokiniai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes: Atradėjų (1-4 klasių mokiniai), Kūrėjų (5-8 klasių mokiniai), Ekspertų (9-12 klasių gimnazistai).

„Mokonomikos“ pamoka prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus. „Swedbank“ iniciatyva 24 mokytojų, ekspertų ir gerai pažįstamų veidų papasakojo apie kūrybą, tvarumą, finansinį raštingumą, ekonomiką, pilietiškumą ir dar daugiau! Mokiniai sužinojo, kaip susidraugauti su pinigus nešančiais aitvarais, apie ateities profesijas, maisto (ne)švaistymą ir savanorystę, apie taupymą ir investavimą.

III C ir III F klasių mokiniai stebėjo Ekspertų (9-12 klasių gimnazistų) pamokas. Sužinojo, kas yra vienaragiai, kiek jų yra ir kaip jais tapti. Susipažino su startuolio receptu ir sužinojo apie idėjų generavimo metodą – CRAZY8. Savo patirtimi ir įžvalgomis apie tai, kaip pinigai uždirba pinigus, dalinosi „Swedbank“ Lietuvoje vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis. Gabrielius Liaudanskas-Svaras papasakojo apie pilietiškumą ir pandemijos metu itin svarbią savanorystę. Mokiniai pagilino žinias apie pinigus, investavimą, mokesčius, sužinojo, kaip sukurti savo prekės ženklą ir kaip užsidirbti savo svajonei.

 

Parengė matematikos mokytoja Alina Krulikovska


Skip to content