2022-11-24 Meno pažinimo pamoka V. Kasiulio dailės muziejuje


Lapkričio 24 d. vokiečių k. mokytoja Jūratė Geigalienė ir rusų k. mokytoja Galina Černyšiova VSMC III-IV klasių mokiniams organizavo netradicinę pamoką Vytauto Kasiulio dailės muziejuje – tai vienas iš Suaugusiųjų mokymosi savaitės renginių. Muziejuje mokiniai susipažino su Lietuvos kūrėjų darbų, sukurtų gyvenant svetur, paroda: „Lygtis su nežinomaisiais. Lietuvos dailininkai Vokietijoje nuo 1954 iki dabar“.

Ši paroda – ne tik pasakojimas apie pabėgėlių vargus ir praradimus, bet ir apie Freiburge įgyvendintą dailės mokyklos atkūrimo idėją, Vokietijoje išleistas ten kūrusių dailininkų iliustruotas lietuviškas knygas bei grafikos, tapybos kūrinius, suvenyrus. Parodoje šiuolaikiškai pristatoma menininkų kūryba, čia pateiktos vaizdo, garso instaliacijos, eksponuojami rankdarbiai. Visiems daug emocijų sukėlė Lietuvos emigrantų mintys apie gyvenimą svetur, prabėgančios eilutėmis tiesiog ant muziejaus sienų.

Mokiniai galėjo betarpiškai pajusti diasporos tautos (diaspora – gr. išsklaidymas, svetur gyvenanti tautos grupė)  išgyvenimus ir patriotiškumo dvasią.

 

                                                                                        Parengė vokiečių k. mokytoja J. Geigalienė


Skip to content