2022-01-13 Paminėjome Lietuvos Laisvės gynėjų dieną


Kaip ir kasmet, VSMC vyko renginiai, skirti Sausio 13-osios įvykių metinėms paminėti. Pagerbiant žuvusiuosius Lietuvos Laisvės gynėjus ant gimnazijos langų „sužydėjo“ žydrosios Neužmirštuolės. Taip pat VSMC bendruomenė  „užaugino“ Neužmirštuolių pievą, kurią papildė saulėgrąžomis, išreikšdama solidarumą su Ukraina.

Sausio 9-11 dienomis istorijos mokytoja Anžela Jablonskaitė per savo pamokas pasakojo mokiniams apie svarbius 1991 m. sausio įvykius – sovietų karinę agresiją, tūkstančius Lietuvos žmonių, drąsiai gynusių atkurtą Lietuvos nepriklausomybę.

Sausio 12-osios vakarą VSMC bendruomenė – III-IV gimnazinių klasių mokiniai ir mokytojai – tradiciškai dalyvavo atminimo laužų uždegimo iškilmingame renginyje Nepriklausomybės aikštėje, skirtame žuvusiems sausio 13-osios naktį atminti ir pagerbti. Lankėmės Lietuvos vienybės simboliu tapusioje Nepriklausomybės aikštėje ir sušilome prie šiandienos vienybės laužų, klausėmės gražių lietuviškų ir ukrainietiškų dainų, vėliau dalyvavome Sąjūdžio valandoje, skirtoje Sausio 13-osios įvykiams paminėti ir Ukrainos tautai palaikyti žiaurioje ir kruvinoje kovoje dėl laisvės.

Sausio 13-ąją neakivaizdinių klasių mokiniai ir ukrainietės, lankančios lietuvių kalbos kursus, nuo 11.15 val. stebėjo istoriko Norberto Černiausko pamokos „Sausio 13-osios vertybės“ tiesioginę transliaciją iš Seimo.

Šiandien, prisimindami žuvusius gynėjus, išlikime vieningi ir kurkime ateitį, kuri būtų verta iškovotos laisvės. Atmintis gyva.

 

Parengė istorijos mokytoja metodininkė A. Jablonskaitė


Skip to content