2023-03-06 Integruota pamoka netradicinėje erdvėje „Valstybingumo keliu“


Š. m. kovo 6 d. IVB, IVF, IVH klasių mokiniams istorijos mokytoja Aanžela Jablonskaitė,  etikos mokytoja Ilona Mikulėnienė ir dailės mokytoja Jonė Paulauskienė vedė pamoką netradicinėje erdvėje „Valstybingumo keliu“. Šios pamokos tikslas – skatinti tautinę savimonę, pilietiškumą ir patriotizmą, pagilinti mokinių žinias apie Lietuvos kelią į valstybingumą nuo XX amžiaus pradžios iki Kovo 11-osios Akto pasirašymo.

Pamokos metu buvo aptarti svarbiausi Lietuvos valstybės raidos etapai, demokratinės visuomenės ir valstybės prigimtis, jos gyvenimo principai, normos, svarstytos Lietuvos politinės, socialinės, kultūrinės raidos problemos ir aplankyti tokie objektai:

  • Nepriklausomybės aikštė prie LR Seimo rūmų, kur barikadų liekanos ir paminkliniai ženklai  primena tautos pasipriešinimo sovietinei okupacijai įvykius;
  • Lukiškių aikštė, kuri mena daug liūdnų mūsų valstybei istorijos įvykių;
  • V. Kudirkos aikštė ir joje esantis paminklas lietuvių tautos žadintojui, Lietuvos himno autoriui;
  • Sąjūdžio būstinė – 1988 m. Lietuvos išsivaduojamojo judėjimo centras;
  • Signatarų namai, kuriuose 1917–1918  metais posėdžiavusi Lietuvos taryba priėmė ir pasirašė Lietuvos nepriklausomybės aktą.
  • Filharmonija – kur XX amžiaus pradžioje rinkosi Didysis Vilniaus seimas, kuris caro valdžiai pateikė reikalavimus dėl autonomijos ir 1918 m. paskelbė apie Lietuvos valstybės sukūrimą.

Mokiniai aktyviai domėjosi aplankytais istoriniais objektais. Jiems patiko įdomūs pasakojimai ir pokalbiai.

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė


Skip to content