2023-03-08 Paminėjome Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną


Kovo 8 d. Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro posėdžių salėje vyko iškilmingas Kovo 11-osios  minėjimas, skirtas Nepriklausomybės atkūrimo 33-osioms metinėms. Šventėje dalyvavo mūsų ištikimi bičiuliai ir partneriai – Karoliniškių muzikos mokyklos mokytojai ir mokiniai. Minėjimo pradžioje šventės dalyviai sugiedojo Lietuvos himną. VSMC direktorė Natalja Kimso tarė šiltą sveikinimo žodį.

Po to gimnazijos IV-tų klasių mokiniai pristatė skaidres „Lietuvos laisvės kelias“. Pristatymo pradžioje kalbėta apie didvyrišką Ukrainos karą su agresore Rusija, viso demokratinio  pasaulio pagalbą Ukrainai, tylos minute pagerbti Ukrainos gynėjai.

Vėliau gimnazijos mokiniai priminė apie ilgą ir sunkų Lietuvos kelią iki Nepriklausomybės atgavimo. Penkiasdešimt metų truko mūsų tautos pastangos atkurti 1940 metais svetimos jėgos suvaržytas Lietuvos valstybės suverenias galias. Penkiasdešimties metų kelias, aplaistytas krauju, susijęs su skaudžiomis netektimis ir neregėto masto tremtimis, baigėsi neįtikėtinai drąsia ir taikia kova ir pergale.

Renginio metu pademonstruotas trumpas dokumentinis filmas, primenantis istorines akimirkas, kai buvo priimtas Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos aktas dėl Lietuvos Nepriklausomos Valstybės atstatymo.

Minėjimo dalyviams Karoliniškių muzikos mokyklos mokiniai padovanojo puikią dovaną – koncertą, o gimnazijos mokiniai deklamavo eilėraščius apie Lietuvą. Tai buvo prasmingas, gyvas ir įdomus Laisvės dienos renginys.

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė


Skip to content