2023-03-30 VSMC mokinių apsilankymas parodoje KARJERA&STUDIJOS 2023


VSMC II-IV klasių mokiniai šių metų kovo 30 d. lankėsi didžiausioje Lietuvos mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje KARJERA&STUDIJOS 2023. Tik atvykus į parodą apėmė šventinė nuotaika, stebino gausa jaunų žmonių, mokytojų, studentų ir dėstytojų, atstovaujančių savo mokykloms.

Kaip žinia, paroda skirta mokiniams, karjeros kelią besirenkantiems ar keičiantiems žmonėms. Ir išties informacijos gali gauti daug – ir apie stojimo sąlygas, konkursinius balus, ir apie profesijų spektrą, karjeros galimybes ar kt. Mūsų gimnazijos mokiniai mielai bendravo su studentais, ugdymosi įstaigų atstovais, uždavė rūpimus klausimus, rinko informaciją apie dominančias studijas, karjeros, apgyvendinimo bendrabutyje galimybes, stipendijų dydį.

Parodos lankytojų laukė daugybė įdomių paskaitų ir užsiėmimų. Mes taip pat aplankėme kelias – „Streso valdymas“ (prof. dr. D. Serapinas, MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas); „Kūrybiškumas šiandien: mada ar būtina sąlyga profesinei sėkmei?“ (lekt. V. Chockevičiūtė, E. Kamienas, Vilniaus kolegija, Verslo vadybos fakultetas).

Po parodos jautėmės pavargę, bet gavę daug teigiamų emocijų. Mokiniai dalijosi savo įspūdžiais, gauta informacija, diskutavo apie profesijas ir aptarė išgirstas paskaitose mintis. Svarbiausia, kad moksleiviai išėjo iš parodos labiau pasitikintys savimi, suprasdami, kad turi realią galimybę įgyvendinti savo svajones.

Karjeros specialistė Ilona Mikulėnienė


Skip to content