2023-04-24 Karjeros planavimo renginys „Išlaisvink balsą“


Balandžio 24 d. 11 val. VSMC vyko karjeros planavimo renginys „Išlaisvink savo balsą“. Paskaitą ir praktinius mokymus vedė Regioninio karjeros centro specialistė, karjeros koordinatorė Ina Ribinskaitė.

Renginio metu mokiniai ir mokytojai sužinojo apie Vilniaus Regioninio karjeros centro teikiamas paslaugas, galimybes asmeniškai konsultuotis profesinio kelio pasirinkimo klausimais, „profesijos pasimatavimo“ įmonėse ar įstaigose, savanorystės galimybes, cv rašymo mokymus ir kt.

Lektorės paskaitos ir praktinių užsiėmimų tema „Išlaisvink balsą“ buvo aktuali ne tik mokiniams, bet ir mokytojams. Sužinojome, kaip galima ir reikia pasiruošti viešajam kalbėjimui, kaip sureguliuoti kvėpavimą, balsą, tartį, minčių formulavimą, kūno kalbą ir stiprinti streso įveikimo įgūdžius. Galėjome išbandyti spontaniško kalbėjimo metodą – prieš auditoriją kurdami istorijas pagal pasirinktą atsitiktinę kortelę. Mokytojai ir mokiniai aktyviai įsitraukė į pasiūlytą veiklą: II kl. mokinė fiksavo kalbėjimo laiką, lietuvių kalbos mokytoja vertino kalbos taisyklingumą, o anglų kalbos mokytoja – kūno kalbą. Kiekvienam kalbėjusiam mokiniui buvo įdomu ir svarbu išgirsti komisijos pastebėjimus, pagyrimus ir pastabas. Kokius įspūdžius ir žinias mokiniai išsinešė iš mokymų, atskleidžia jų mintys:

„Sujaudino lektorės asmeninė istorija, taip pat jos drąsa ir pasitikėjimas savimi tiesiog užbūrė. Likau nustebusi“

„Buvo labai įdomu, ypač apie baimių valdymo metodus“

„Padėjo suprasti, jog nereikia bijoti kitų nuomonės ir kritikos“

„Man patiko praktinis užsiėmimas su istorijų pasakojimu“

„Visi gali išmokti viešai kalbėti, jei praktikuosis. Ačiū lektorei, suteikė vilties“

„Suvokiau, kokia baimė man trukdo viešai kalbėti“

„Buvo naudinga išgirsti, kad galiu pasimatuoti man patinkančią profesiją“

„Buvo nauja ir naudinga išgirsti, kad reikia stengtis viešame kalbėjime nevartoti žodžio „nežinau“ – geriau atsakyti „aš pagalvosiu apie tai, arba aš pasidomėsiu tuo…“ ir pan.“

 

Karjeros specialistė I. Mikulėnienė


Skip to content