2023-06-23


Edukacinė išvyka į Trakus

Šių metų birželio 23 d. visi mokytojai dalyvavo edukaciniame renginyje-išvykoje „Pozityvių santykių formavimas mokykloje“, skirtoje VSMC trisdešimtmečio jubiliejui paminėti. Edukacines veiklas organizavo Trakų krašto tradicinių amatų centras ir VŠĮ Trakų kultūros centras.

Išvykos metu turėjome galimybę labiau susipažinti su gruzinų tradicijomis ir kultūra bei buvo suorganizuoti chačiapuri gamybos mokymai. Susipažinę su chačiapuri gamybos receptūrą ir gamybos procesu, kiekvienas dalyvis turėjo galimybę savo rankomis, vadovaujant gruzinų virtuvės profesionalui, pagaminti chačiapurį. Prie bendro stalo kolektyvas pasivaišino pačių pagamintais kepiniais. Po skanios degustacijos ekskursiją tęsėme pasivaikščiodami po Trakus, o vėliau laiveliu plaukėme Galvės ežeru ir gėrėjomės nuostabiu gamtovaizdžiu.

Išvyką užbaigėme kartu pietaudami ir degustuodami karaimų nacionalinius patiekalus. Visos išvykos metu dalyvių nuotaika buvo džiaugsminga, pakili, nes visi „atitrūko“ nuo kasdienybės bei maloniai ir turiningai praleido laiką kartu. Po išvykos liko šilti prisiminimai ir įspūdžiai.

CT pirmininkė A. Diadiūra


Skip to content