2023-10-30 VSMC mokytojų edukacinė išvyka „Bendravimo ir bendruomeniškumo stiprinimas“


Šių metų spalio 30 d. gimnazijos mokytojai dalyvavo edukacinėje išvykoje ,,Bendravimo ir bendruomeniškumo stiprinimas“ į kurortinį miestą Lietuvos pietuose – Birštoną.

Kartu su Birštono turizmo informacijos centro gidu pasivaikščiojome po rudeninį miestą ir susipažinome su kurorto istorija bei kultūriniu palikimu. Aplankėme Kurhauzą, skanavome mineralinio vandens biuvetėje, užkopėme į Vytauto kalną, nuo kurio atsivėrė nepakartojama Nemuno kilpų panorama. Pasigrožėję rudenišku peizažu leidomės žemyn ir tęsėme ekskursiją Nemuno krantine, sustodami prie paminklo Vytautui, Šv. Antano Paduviečio bažnyčios, J. Basanavičiaus aikštės, Senųjų gydyklų ir miesto medinės architektūros paminklų. Pasivaikščioję po Jurgio Meškos parką užsukome į šalia parko esantį mineralinio vandens garinimo bokštą „Druskupis“ (tai vienintelis Lietuvoje mineralinio vandens garinimo bokštas, kur galima mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru). Sužinoję visas Birštono istorijos paslaptis, pasigrožėję kurorto gamta ir prisikvėpavę fantastiško oro, vykome į šalia esančią Panemunio sodybą. Svetingi sodybos šeimininkai pasitiko dzūkų dainomis. Susipažinome su Dzūkijos etnografinio regiono tradicijomis, stebėjome bandų kepimo procesą: jos kepamos iš tarkuotų bulvių, kurios dedamos ant džiovintų kopūstų lapų ir šaunamos į duonkepį. Ne tik skrandį pasotinę, bet ir dvasiškai praturtėję, prie bendro stalo sustiprinę bendruomeniškumo jausmą, pasisėmę energijos grįžome į Vilnių.

Džiugino ne tik krentantys margaspalviai rudeniniai lapai, vis dar šilti saulės spinduliai, bet ir turiningai praleistas laikas su kolegomis, vienas kito pažinimas netradicinėje aplinkoje.

 

                                                                 Parengė Centro pirmininkė Ana Diadiūra


Skip to content