2023-11-17 Pamoka LR Seime „Kartu kalboje ir valstybėje“


Šių metų lapkričio 17 d.  III H ir IV G  klasių mokiniai dalyvavo lietuvių kalbos pamokoje – renginyje LR Seime „Kartu kalboje ir valstybėje“.  Valstybinė lietuvių kalbos komisija su LR Seimu ir Valstybine kalbos inspekcija organizavo visos Lietuvos moksleiviams valstybinės kalbos statuso atkūrimo 35-mečio renginį.

Renginį pradėjo žurnalistas Paulius Skučas, perskaitęs Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen sveikinimą. Lietuvos istorijos instituto vyresn. mokslo darbuotojas dr. Algimantas Kasparavičius pranešime „Lietuvių kalba, tauta ir valstybė istorinėje perspektyvoje: ar daug progų švęsti?“ apžvelgė valstybinės kalbos raidą. Jaunųjų filologų konkurso laimėtoja VU studentė Mūza Olimpija Svetickaitė kalbėjo apie šiuolaikinę lietuvių kalbos puoselėjimo tradiciją ir jos ateitį. Konkurso „Inovatyviausia kalbų mokytoja 2021“ nugalėtoja Vaida Ambrasaitė, Europos šaunių žvaigždžių apdovanojimo laimėtoja aktorė Aistė Diržiūtė, LRT sporto komentatorius Rytis Kazlauskas, populiariausias vaikų ir paauglių literatūros rašytojas Tomas Dirgėla papasakojo apie savo tapatybės paieškas ir asmeninį santykį su gimtąja kalba.

Dalyviams buvo pristatytas dokumentinis filmas „Išsaugojome kalbą“. Renginį vainikavo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos smuikininkų ansamblio pasirodymas.

Renginį galite peržiūrėti paspaudę nuorodą: https://www.youtube.com/watch?v=nyDo2bRBZV8

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Vilma Kruopienė


Skip to content