2023-11-23 VSMC nuotolinė šalies vaizdo konferencija ,,Socialinė partnerystė diegiant atnaujintą ugdymo turinį“, skirta suaugusiųjų mokymosi savaitei


Šių metų lapkričio 23 dieną vyko vienas iš tradicinių suaugusiųjų mokymosi savaitės renginių – nuotolinė šalies vaizdo konferencija ,,Socialinė partnerystė diegiant atnaujintą ugdymo turinį“, kurią organizavo Vilniaus suaugusiųjų mokymo centras.

Konferenciją moderavo VSMC direktorė Natalja Kimso, o pranešimus skaitė Kaišiadorių suaugusiųjų mokyklos, Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro, Panevėžio suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro, Tauragės suaugusiųjų mokymo centro, Vilniaus Gabrielės Petkevičaitės-Bitės suaugusiųjų mokymo centro, Vilniaus „Varpo“ suaugusiųjų gimnazijos ir Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro atstovai. Konferencijos pranešėjai rinkosi aktualias ugdymo turinio atnaujinimo ir nuotolinio ugdymo patirties sklaidos temas, kas lėmė didelį užsiregistravusių dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų skaičių. Šiemet į ją registravosi virš 70 dalyvių ne tik iš suaugusiųjų, bet ir iš kitų ugdymo įstaigų. Nors pranešimų temos ir atrodė labai panašios, tačiau kiekvienas pranešėjas atskleidė naują pasirinktos temos aspektą ir pasidalijo išskirtine savo institucijos patirtimi.

Reflektuodama konferencijos rezultatus VSMC direktorė N. Kimso pastebėjo, kad kasmet suaugusiųjų mokyklų organizuojamos konferencijos yra puikus būdas ne tik pratęsti bendradarbiavimą tarp institucijų, bet ir galimybė pasidalinti įžvalgomis, padrąsinti vieniems kitus ir įkvėpti tobulėti.

 

Parengė matematikos mokytoja metodininkė Jelena Aleknienė


Skip to content