2023-02-15 Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas VSMC


Vasario 15-osios popietę VSMC organizuotas iškilmingas minėjimas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos 106-osioms metinėms. Tradiciškai renginį pradėjome sugiedodami himną. Šiltą sveikinimo žodį tarė ir susirinkusius pasveikino centro direktorė Natalja Kimso.

Po sveikinimo žodžių istorijos mokytoja Anžela Jablonskaitė priminė, kad politiniame XX amžiaus Lietuvos istorijos kalendoriuje yra labai svarbi data – Vasario 16-oji. Tai vienas reikšmingiausių Lietuvai valstybingumo momentų, kai teko vykdyti istorinę misiją pareiškiant visam pasauliui, kad Lietuva pati sprendžia savo ateities likimą ir kad visi esame atsakingi už savo Tėvynės, savo krašto ateitį. 1918 m. vasario 16- ąją Lietuvos Taryba, pasinaudojusi palankiomis politinėmis aplinkybėmis, atkūrė lietuviams ir kitoms krašte gyvenančioms tautoms nepriklausomą Lietuvos valstybę. Vėliau minėjimo dalyviai salėje pasižiūrėjo dokumentinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ 1 seriją (režisierius Saulius Balandis). Šioje filmo serijoje pasakojama apie Lietuvos valstybės atkūrimo Akto pasirašymo aplinkybes, o visu šimtmečiu atgal nukeliantis serialas atskleidžia ne tik didingą mūsų šalies istoriją, bet ir draugystės bei meilės dramą, nuožmią laisvės ir tikslo siekimo kovą.

Filmo kadrai priminė, kad esame viena Lietuva. Turime būti stiprūs ir vieningi, drauge giedoti himną ir kelti mūsų Trispalvę, kartu saugoti brangiausia, ką turime: Lietuvą  kaip savo namus, Lietuvą  kaip pareigą ir tikslą.

 

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė


Skip to content