2024-04-10 VSMC mokinys – Respublikinio neformaliojo ir bendrojo ugdymo įstaigų dirbtinio intelekto kūrybos darbų parodos-konkurso „Ai, čia su AI” prizininkas


Šiandien dirbtinis intelektas naudojamas visose srityse, kur tik jis gali pakeisti žmogų. Akivaizdu, jog dirbtinės smegenys skaičiuoja tiksliau ir greičiau nei žmogus, tačiau ar dirbtiniam intelektui lygiai taip pat gerai sekasi ir kūryboje? Tai galėjo išsiaiškinti VSMC mokiniai dalyvaudami Šiaulių techninės kūrybos centro organizuotame respublikiniame neformaliojo ir bendrojo ugdymo įstaigų dirbtinio intelekto kūrybos darbų parodoje-konkurse „Ai, čia su AI“.

Konkurso tikslas – 7-12 klasių mokinių informatinio mąstymo ir kūrybinių gebėjimų ugdymas kuriant skaitmeninį piešinį pagal pateiktas temas („Pasakos“, „Ateities išradimas“, „Lietuva“) ir naudojant dirbtinio intelekto įrankius. Konkurse dalyvavę II-IV klasių mokiniai ne tik patobulino skaitmeninę kompetenciją ir gebėjimus kūrybiškai, atsakingai ir saugiai taikyti skaitmenines technologijas mokantis ir kitoje asmeninėje veikloje, bet ir lavino estetinio skonio pajautimą.

Sveikiname VSMC IV klasės mokinį Ramūną Stančiką, laimėjusį II vietą 11-12 klasių kategorijoje!

Mokinio darbą galima pamatyti čia: https://www.facebook.com/groups/1070352597495777/permalink/1090518905479146/

 

Parengė IT mokytoja metodininkė Jelena Aleknienė


Skip to content