2024-04-30 Netradicinė integruota lietuvių, lenkų ir rusų kalbų pamoka „Poetai ir daugiaveidis jų Vilnius“ pasinaudojant platformos „Vilnius yra mokykla“ medžiaga


 

 

Praėję amžiai Vilniui paliko gausų poetinį palikimą, kuriame atsispindi miesto dvasia, jo kontrastai ir įvairovė. Tad š. m. balandžio 30 d. netradicinės pamokos metu lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Oksana Aleknavičius, rusų kalbos mokytoja Galina Černyšiova ir lenkų kalbos mokytoja Jolanta Makovska pakvietė 4c, e ir 2b klasių mokinius tyrinėti, kaip skirtingi poetai suvokia ir atskleidžia Vilniaus veidą per savo kūrybą.

Klasėse per kalbų pamokas mokiniai susipažino ir prisiminė poetų, rašiusių apie Vilnių, eilėraščius, juos analizavo. Netradicinės pamoka vyko artimojoje erdvėje – Neries pakrantėje, kur mokiniai skaitė pasirinktus eilėraščius skirtingomis kalbomis, juos aiškinosi ir siejo su matomais Vilniaus vaizdais. Padedami mokytojų aptarė, kaip skirtingi įvairių epochų poetai interpretuoja Vilniaus architektūrą, kultūrą, istoriją ir gyvenimo būdą. Pamokos pabaigoje dalyviai klausėsi vienos iš žymiausių, skirtų Vilniui, dainų P. Širvio žodžiais „Prie pasakų miesto“.

Ši netradicinė pamoka ne tik leido jos dalyviams geriau suprasti Vilniaus miesto įvairovę ir gyvenimą, bet ir skatino kūrybiškumą bei asmenę išraišką. Tai buvo puiki galimybė sujungti literatūros, kultūros ir kūrybinio rašymo ugdymo elementus.

 

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Oksana Aleknavičius


Skip to content