2024-05-07 Pamoka „Aplinkos tarša ir jos mažinimo galimybės“ platformoje “Vilnius yra mokykla”


   Š. m. gegužės 7 d. VSMC mokiniai dalyvavo „Vilnius yra mokykla“ platformos siūlomoje pamokoje netradicinėje erdvėje „Aplinkos tarša ir jos mažinimo galimybės“. Ją vedė biologijos mokytoja Jovita Kavoliūnienė, ekonomikos mokytojos Jolanta Mačichinienė ir Danutė Pirtinienė.

Integruotos pamokos metu mokiniai grupėmis stebėjo teritoriją aplink mokyklą (Žvėrynas) ir fiksavo objektus, kurie labiausiai teršią aplinką. Nustatę taršiausią objektą (automobiliai), grupėse diskutavo, ką reikėtų keisti, kad tas objektas aplinkos neterštų. Buvo nuspręsta, kad reiktų aktyviau plėsti elektromobilių naudojimą, skatinti naudojimąsi viešuoju transportu, dviračių naudojimą ir susisiekimo galimybes pėsčiomis.

Pamokos metu buvo fotografuojami gamtos objektai ir pagal biologinius indikatorius nustatomas aplinkos užterštumo lygis. Savo įžvalgas grupės pristatė klasės draugams. Buvo nustatyta, kad arčiau važiuojamosios kelio dalies oro užterštumas yra vidutinis, o paupyje, skveruose ir kitose apželdintuose teritorijose oras yra beveik neužterštas.

Pamokos metu mokiniai įvertino, kokios ekonominės priemonės galėtų mažinti aplinkos užterštumą. Žiedinė ekonomika išskirta kaip puiki galimybė siekiant šio tikslo.

 

Parengė biologijos mokytoja Jovita Kavoliūnienė,

ekonomikos mokytojos Jolanta Mačichinienė ir Danutė Pirtinienė


Skip to content