2024-05-07 Integruotų netradicinių istorijos ir lietuvių kalbos pamokų ciklas „Lietuvybės išsaugojimo atminties ženklai Vilniuje“ pagal „Vilnius yra mokykla“ platformos medžiagą


  Gegužės 7 dieną VSMC IIIF, IVE, IVH, IVF klasių mokiniai dalyvavo netradicinėse istorijos ir lietuvių kalbos pamokose, kurias organizavo istorijos mokytoja Anžela Jablonskaitė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Oksana Aleknavičius pagal „Vilnius yra mokykla“ platformos medžiagą.

Mokiniai kartu su mokytojomis aplankė Jono Jablonskio skverą, „Vilniaus žinių“ spaustuvę, Pirmąją Vilniaus lietuvių gimnaziją, Lietuvos nacionalinę filharmoniją, Marijos ir Jurgio Šlapelių namą – muziejų, Konstantino Sirvydo skverą, Vilniaus universiteto kompleksą, Simono Daukanto aikštę. Mokykloje mokiniai gavo medžiagą apie objektus ir rengėsi juos pristatyti klasės draugams.

Nuvykus prie objekto vienas iš mokinių pasakojo kitiems apie objektą, prie kurio atvyko. Pamokos pabaigoje mokiniai nurodė po vieną objektą, susijusį su lietuvių kalbos išsaugojimu ir istorinėmis asmenybėmis, kurį geriausiai įsiminė.

Integruotos pamokos netradicinėse erdvėse padeda mokiniams tobulinti įvairias kompetencijas, skatina žinomus dalykus pritaikyti praktiškai ir plečia jų akiratį.

 

 

Parengė lietuvių kalbos mokytoja Oksana Aleknavičius


Skip to content