2024-05-30 Gimnazijoje įvyko Paskutinio skambučio šventė


Sukasi lyg karuselė metai – ruduo, žiema, pavasaris…

Skrieja ir skuba kartais ilgos, nuobodžios, kartais saulėtos,

linksmos, kupinos polėkio, nerūpestingos

dienos… ir nejučia išaušta rytas. Ypatingas rytas.

Rytas, kai širdimi pajunti – kažkas baigiasi.

Taip, baigiasi… – aidi

Paskutinis skambutis…

Gegužės 30 d. gimnazijoje išaušo ne eilinė pamokų diena, o šventinė, nes 12-tų klasių mokiniai, jų artimieji, administracija, mokytojai ir kiti gimnazijos bendruomenės nariai susirinko švęsti jubiliejinio, jau 30-ojo, Paskutinio skambučio.

Iškilmingą šventę pradėjo patys abiturientai, šiltą sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Natalja Kimso. Vėliau pasisakė ir 11-okai, palinkėję sėkmės abiturientams laikant egzaminus. 12-tų klasių atstovai padėkojo savo auklėtojams ir kitiems mokytojams už rūpestį, reiklumą ir gerus patarimus reikalingu metu, už tai, kad buvo įkvėpimo šaltinis.

Abiturientai gimnazijos salėje sukūrė bendrystės jausmą, išsakė dėkingumą visiems, kas buvo greta jų mokykliniais metais, tad gražių žodžių nepritrūko, o atlikti aštuonmetės Evos Kimso kūriniai renginio atmosferą dar labiau papildė gerų išgyvenimų.

Paskutinis skambutis yra ypatingas momentas. Jis gali būti šventinis, bet kartu ir liūdnas. Abiturientai gali pasidžiaugti, kad baigė mokyklą, bet kartu jausti liūdesį dėl to, kad tenka atsisveikinti. Ši Paskutinio skambučio šventė buvo ypatingai jauki, kupina gražių dėkingumo žodžių. Su abiturientais gimnazijos bendruomenė atsisveikino linkėdama sėkmės ateityje ir laikant egzaminus.

 

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Oksana Aleknavičius

 


Skip to content