2024-05-29 Susitikimas dėl nepilnamečių narkotikų vartojimo ir platinimo prevencijos projekto


Šių metų gegužės 29 dieną VSMC psichologo asistentė Greta Kiudulaitė dalyvavo nepilnamečių narkotikų vartojimo ir platinimo prevencijos mokyklose bandomojo modelio įgyvendinimo baigiamajame renginyje, kurio metu buvo pristatytos vykdytos veiklos ir jų rezultatai tarp skirtingų Lietuvos mokyklų taikant islandiškąjį modelį.

Renginyje dalyvavo ir savo gerąją patirtį pristatė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, Vilniaus visuomenės sveikatos biuro atstovai, policijos pareigūnai, islandiškojo modelio „Planet Youth“ ekspertė, gimnazijų, dalyvavusių projekte, bendruomenių nariai.

Renginio dalyviai buvo supažindinti su islandiškuoju prevencijos modeliu, kurio esmė – suburti visus suinteresuotus asmenis, turinčius įtakos skatinti pozityvų jaunimo augimą vietos bendruomenės lygmenyje. Pagrindinė skleidžiama žinia, kad asmens aplinką sudaro šeima, mokykla, bendraamžiai ir laisvalaikis. Taigi labai svarbu, ką šiuo atveju gali padaryti mokykla, kokia gali būti švietimo pagalba didinant apsauginius veiksnius ir mažinant rizikos veiksnius narkotikų vartojimo ir platinimo prevencijos ribose.

Psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencija yra itin svarbi sveikai vaikų ir paauglių raidai, tad reikia jai skirti deramą dėmesį ir bendradarbiauti įvairių institucijų lygmenyje.

 

Parengė psichologo asistentė Greta Kiudulaitė


Skip to content